maanantai 16. syyskuuta 2013

Lämpöinen löyly on kotisaunan..


Remonttimme käynnistyi kylpyhuoneen ja saunan remontoimisella. Haasteina tilan suhteen olivat hurja 2:n metrin huonekorkeus sekä saunan puolella kiukaan suojaetäisyyksien täyttäminen. Tilan mataluus tuntui tulevan vastaan kaikissa valinnoissamme: lattialämmitys tulisi korottamaan jo ennestään matalaa tilaa, valaisimet kaipasivat tuuletustilaa yläpuolelleen ja ovet olisi pitänyt teettää mittatilauksella, mikäli emme olisi pelastaneet tuttavamme kaatopaikkakuormasta oviparkaamme.

Lähtötilanne: samainen väriteema jatkuu kuin muuallakin asunnossa. Kerma, vaaleansininen ja tummunut puupaneeli: toimiiko?
Saunaan oli vaihdettu tuolloin trendikkäästi sähkökiuas puukiukaan tilalle. Saunan seinäpaneelit olivat kostuneet alaosastaan.








Halusimme tehdä kylpyhuoneeseen niin sanotusti helpon remontin, joten emme aikoneet koskea rakenteisiin. Meidän kylpyhuoneen sävymaailma ei ketään yllätä jännittävyydellään: harmaa lattia, isot vaaleat laatat seinissä sekä kivijäljitelmää tehosteseinällä. Pieni erityisyys löytyy kuitenkin katosta, jonka laitoimme tummaksi silläkin uhalla, että tila vaikuttaa entistäkin matalammalta.

Saunasta halusimme pimeän savusaunamaisen luolan, jossa pääelementtinä toimii puukiukaan tuli. Sähkökiuas sai siis lähteä. Lauteet on tehty koivulankuista, jotka myös on harmaannutettu vihrillillä ja suojakaiteet heinäseipäistä. Saunan paneelit on käsitelty Supi Arctic-saunasuojalla, jossa hiven helmiäistä.

Kylpyhuonettamme:




Saunamme:












-Milja-

2 kommenttia:

  1. Hieno muutos! Jään mielenkiinnolla seurailemaan blogiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Mukavaa, kun tänne eksyy uusia seurailijoita :) !

      Poista